Citroën AMI ONE CONCEPT

Légende ci-dessous
Citroën AMI ONE CONCEPT

BORN CITROËN

Od 1919. godine, istorija Citroën-a je oduvijek predstavljala odraz svog vremena, sa svojim nekonvencionalnim i revolucionarnim vozilima koja su postala legendarna. Na sajmu u Ženevi 2019., brend će predstaviti svoj pristup mobilnosti u gradu, a namjera mu je da svima bude dostupan.

Citroën Ami One Concept, to je vizija slobode u gradu “By Citroën”: #LibertyElectriCityMobility! On spaja sve prednosti 100% električnog vozila, odvažni dizajn u boji, lakoću korišćenja, udobnost i praktičnost.

Sledeći 2 CV, Ami One Concept ima potencijal da postane urbana i popularna ikona.

®JEDINSTVEN

Unique1-CL.18.051.004_308X176Ami One Concept ima kockasto tijelo i ultrakompaktne dimenzije (2,50 m dužina, 1,50 m širina, 1,50 m visina), koje pokazuju njegovu snagu, okretnost i rekordnu lakoću upravljanja. Savremen i napravljen za grad, on ima i zaštitu u sva 4 ćoška karoserije. Pokazatelji stila, njegovi štitnici Airbump® imaju detalje u boji Out Of the Blue.

 

Unique2_CL.18.051.007_308X176 Moderan, Ami One Concept ima izražajni prednji dio koji je ukrašen svjetlosnim potpisom u Y, inspirisanim konceptom CXperience. Pokazivači pravca i dnevna svijetla pokazuju finoću svojom plutajućom strukturom. Boja Orange Mécanique i 2D logo, na sredini crne površine, daju dinamičnost njegovom pogledu.

 

INTELIGENTAN

Ami One Concept ima simetrične djelove: identična vrata sa desne i lijeve strane sa različitim smjerovima otvaranja ili elementi koji se ponavljaju na prednjem i zadnjem dijelu, donji dio vjetrobrana, krila i donji dio šasije.

On ima i reverzibilna zadnja svijetla. Još jedno značajno obiljeležje: dizajn sa otvorenim krovom. Krov je od sivog anthracite platna i ručno se otvara.

 

BORN FREE

SansPermis_CL.19.006.013_308X176Ami One Concept nudi slobodu kretanja i obraća se urbanim klijentima sa ili bez vozačke dozvole.

 

 

 

 

100% ELEKTRIČAN

Ami One Concept je 100% električan i brzo se puni (za 2 sata preko električnog kabla).

Ovaj tihi model je bezbjedan i za okolinu: opremljen je sopstvenim zvučnim potpisom. U skladu sa evropskim propisom od 01.01.2019. godine, sva električna vozila moraju da ispuštaju vještački zvuk kako bi upozorili pešake u blizini.

 

BORN CLEVER

Digital_CL.19.006.012_308X176Kupci pristupaju konceptu Ami One Concept pomoću svojih smartphone-ova: vrata se otključavaju i zaključavaju pomoću QR koda na aluminijumskoj osnovi ručki na vratima. Kada se smartphone stavi na odgovarajući prostor, dijalog između vozača i Ami One Concept-a može da počne. Informacije iz izabrane aplikacije se pojavljuju u vidnom polju vozača, kao na head up displeju. Na ovaj način, sa svog smartphone-a, vozač može da pristupi ličnom prostoru i nizu usluga. AMI ONE CONCEPT ima dvije komande na volanu: glasovno upravljanje za pozivanje pomoćnika i padajući meni aplikacija.

NOVI NAČINI POTROŠNJE

Ami One Concept nudi nove načine potrošnje. Odgovarajuća aplikacija nudi nekoliko opcija dijeljenja ili iznajmljivanja, uz izbor odgovarajućih usluga (punjenje, traženje parkinga…).

Mogućnost dijeljenja vozila i iznajmljivanje mogu da se prilagode zahtjevima mobilnosti svake osobe.

PRAKTIČAN

Pratique1_CL.18.051.012_308X176

Kabina je prostrana i funkcionalna. Vozačevo sjedište (na klizačima) i suvozačevo sjedište (fiksno) postavljeni su asimetrično kako bi se pružio veći prostor i jednostavno pomjeranje korisnika. Pregrade su korisno osmišljene kako bi se maksimalno iskoristio svaki dio kabine.

Pratique2_CL.18.051.010_308X176

Sa suvozačeve strane, Ami One Concept nudi pregradu u koju može da se stavi ranac. U zadnjem dijelu, platforma, kojoj se pristupa preko preklapajućeg vozačevog sjedišta, može da se koristi za prtljag, koji je, specijalno za Ami One Concept, osmislio Damien Beal.

PROIZVODI

Postoji široka paleta proizvoda koji obuhvataju iste principe kao Ami One Concept:
– # RUN: vjetrobran razvijen u saradnji sa francuskim brendom BACK TO ALASKA
– # LISTEN : prenosni zvučnik BlueTooth 5 W
– # DRIVE: privjezak za ključeve istog oblika i od istog materijala kao i ručke na vratima
– # PLUG: kabal za punjenje, koji je kompatibilan sa IOS-om i ANDROID-om
– # CARE: silikonska zaštita za mobilni telefon, koja je razvijena u saradnji sa brendom BONE
– # CHARGE : origami solarna minijatura, napravljena u saradnji sa francuskim preduzećem LITOGAMI
– # PLAY: metalna zbirka minijature 1:43