May 8, 2019

ČETVRTO UZASTOPNO OSVAJANJE PODIJUMA ZA C3 WRC,

SA DRUGIM MJESTOM ZA PAR OGIER-INGRASSIA NA KORZICI!

Posebno tvrdoglavi, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia su, na Korzici, po treći put u sezoni, osvojili podijum, tako da je to četvrti uzastopni, u toku ove godine, za Citroën Total World Rally Tim: Poeni koje su zaradili im omogućavaju da se vrate na samo dvije jedinice od prvog mjesta na svetskom prvenstvu. Sedmi, Esapekka Lappi i Janne Ferm su pomogli da se potvrdi drugo mjesto Crvenih u klasifikaciji za proizvođače i dodali su važne kilometre C3 WRC-u na asfaltu.

• Sa samo 5’’1 prednosti od najbližeg izazivača, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia su, odmah, osigurali treće mjesto, povećavajući svoju prednost na oko trideset sekundi do kraja ES 13, prve i najduže (31,85 km) specijale tog dana. Na Power Stage-u, u idiličnom okruženju doline Fargo i sa Sredozemnim morem kao pozadinom, još jednom su pokazali svoj borbeni duh sa osvojenim 5. najboljim vremenom i još jednim poenom, a neočekivani događaj na kraju trke ih je popeo na drugo mjesto. Na ovaj način su došli na samo dvije jedinice od vodećeg tima, što znači da, sledeći put u Argentini (25.-28. april), neće otvarati trku.

• Nakon borbe sa nekim nepravilnim podešavanjima tokom prvog dana, i zbog nemogućnosti da dobiju asistenciju na pola etape, šestostruki svetski šampioni su izvukli najbolje iz ove situacije tako što su završili dan na 6. mestu, na samo 10’’2 od četvrtoplasiranih. Sutradan su herojski prešli dvije staze nove la Castagniccia specijale: svoj instinkt za napad na prljavim i lošim putevima, iskoristili su za 3., a zatim 2. najbolje vrijeme. Ove performanse su im omogućile da se, narednog dana, popnu na podijum.

• Osvojivši drugo mjesto sa C3 WRC-om, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia su se, za četiri trke, po treći put ove godine, popeli na podijum. Citroën Total World Rally Team je, tokom četiri trke, osvojio jedno od prva dva mjesta: pobjeda u Monte Karlu i Meksiku (Ogier-Ingrassia), 2. mjesto u Švedskoj (Lappi-Ferm) i na Korzici. Na ovaj način je Satory tim učvrstio svoje drugo mjesto na svjetskom prvenstvu proizvođača.

• Esapekka Lappi i Janne Ferm, koji su, takođe, imali problema da podešavanjima C3 WRC, brzo su se našli u situaciji zbog koje nisu mogli da očekuju da će se popeti na bolje mjesto, i, zbog toga, iskoristili su preostale kilometre kako bi prešli različite opcije podešavanja C3 WRC-a i kako bi povećali svoje iskustvo na asfaltu. Njihova upornost je nagrađena 7. mestom, a to je doprinelo ukupnom rezultatu tima.