CITROËN INSPIRED BY YOU

Od osnivanja brenda 2019. godine, vi ste deo Citroëna. Vaš život i vaše želje su naš izvor inspiracije. Mi smo INSPIRED BY YOU.

Inspired_By_You_555x318

Od epohe André Citroëna do današnjeg dana, verujemo da naša kreativnost i inovacije ulepšavaju vašu svakodnevnicu. Kako bismo definisali i konkretizovali našu viziju, inspiraciju pronalazimo u vama. Posmatramo vaše snove o većoj slobodi i lepšoj avanturi, o srećnim zajedničkim trenucima, … o mirnim jutrima ponedeljkom. Zatim dizajniramo i stvaramo odvažna i vizionarska vozila i usluge, koji su plod nepresušnog izvora inspiracija: vas. Biti “people-minded” je svrha našeg postojanja.

POSETITE VIRTUELNI MUZEJ CITROËN ORIGINS 

ODVAŽAN I JEDINSTVEN DIZAJN

Citroen-cars-animation-0.5

ZATO ŠTO ŽELITE DA SE RAZLIKUJETE

Pri dizajniranju svojih vozila, Citroën koristi jedinstven pristup: biti odvažan i isticati se. Na koji način? Igrajući se sa stilskim kodovima i legendarnim detaljima ranijih modela, i, stalno, težeći jednostavnosti. Ovo je ono što naša vozila čini veoma različitim od onih koje viđamo na ulici.

KAKO SE IZGOVARA CITROËN?

Nudimo vam malo uputstvo kako se izgovara Citroën.
Lako je poput našeg iskustva u vožnji!

ISTORIJA LOGOTIPA CITROEN

1900. godine, Andre Citroën uspešno eksploatiše patent o zupčanicima u obliku duplog ševrona, simbol koji ponovo koristi 1919. godine kada pokreće proizvodnju automobila.
Između 1921. i 1936., oval je zamenjen šestougaonikom plave pozadine na kojoj su žuti ševroni, a zatim se pojavljuje ime Citroën.
Početkom 30-ih godina, paralelno se pojavljuje još jedan logotip koji predstavlja labuda koji pliva u Citroën-ovim ševronima, simbol novih plutajućih motora.
1959. godine, žuti ševroni su postavljeni preko bele elipse, a 1966. godine, ime Citroën je upisano u plavi pravougaonik.
Od 1985. godine, kako bi se osavremenio imidž brenda, Citroën usvaja logotip sa belim ševronima u crvenom pravougaoniku.
2009. godine, novi logo se sastoji od 3D hromiranih i zaobljenih ševrona sa, ispod, crvenim Citroën potpisom. 2016. godine, otkrivena je nova i pročišćena 2D verzija.
Logosavecdates_597X500