May 11, 2021

CITROËN C3 – PROIZVODENO MILION VOZILA TREĆE GENERACIJE

Treća generacija C3 premašila je milion proizvedenih vozila od lansiranja krajem 2016. godine.

Sa više od 4,5 miliona proizvedenih primjeraka od 2002. godine, C3 je potvrdio svoju zavodničku snagu i svoj status najprodavanijeg modela brenda širom sveta.

Ovaj komercijalni uspjeh ilustruje i prisustvo u prva tri najprodavanija modela u svom segmentu u 2020. godini za tržišta kao što su Francuska, Španija, Italija, Belgija, Portugalija, Danska, Slovačka i Bugarska.

C3 se izdvaja po prepoznatljivom modernom dizajnu i neuporedivoj udobnosti. Ove karakteristike su pojačane 2020. godine dodavanjem naprednih udobnih sjedišta Advanced Confort i novog prednjeg dijela, kao i jačanjem potencijala za prilagođavanje svakom kupcu. Sa 97 mogućih spoljašnjih kombinacija, svaki klijent može da izabere svoj C3, jedinstveni C3 koji neće izgledati kao bilo koji drugi od 999.999 kupljenih prije njega.

2

 

MILION PROIZVEDENIH C3: USPJEH POBOLJŠANOG MODELA U 2020

Treća generacija Citroën-a C3 upravo je dostigla milion proizvedenih vozila u fabrici u Trnavi u Slovačkoj. Lansiran u novembru 2016. godine, C3 je dao novi zamah brendu uvođenjem novog stilskog identiteta koji se sada može vidJeti na aktuelnim modelima i potvrđivanjem vrhunskog komfora koji je pravi potpis za Citroën. Ova ponuda je krunisana uspjehom jer se C3 nalazi među prvih 7 najprodavanijih vozila na tržištu Evrope u 2020. godini. Čak je i među 3 najprodavanija modela u svom segmentu za tržišta kao što je npr. Francuska, Španija, Italija, Belgija, Portugal, Danska, Slovačka i Bugarska.

Ovaj komercijalni uspjeh potvrđuje status najprodavanijeg vozila brenda. Svestrani gradski automobil i simbol „ljubavi na prvi pogled“, 3. generacija Citroën-a C3 ima mnoštvo prednosti. Da bi se ova priča o uspjehu nastavila Citroën je vozilo prilagodio 2020. godine pojačavši ono što ga čini toliko drugačijim i privlačnijim: jedinstven stav kroz novi identitet prednjeg dijela, više mogućnosti prilagođavanja, referentni komfor i mnoštvo moderne opreme koja je zaista svakodnevno korisna.

3

 

ŠARENO: MILION RAZLIČITIH ZAHVALNOSTI C3

Odmah uočljiv C3 ima jedinstven stav, prepoznatljiv grafički potpis i zaista jedinstveni izgled na visoko stereotipnim tržištima. Sa modernim i zaštitničkim izgledom, C3 se razlikuje od bilo kog drugog vozila u svom segmentu, zahvaljujući živopisnoj ličnosti.

Prilikom lansiranja 2016. godine C3 je bio prvi model koji je kupcima ponudio toliko sveobuhvatne  opcije prilagođavanja u središtu segmenta. Ta karakteristika je postala referent pozicioniranja Citroën-a u poređenju sa konkurencijom. 2020. godine novi C3 je dodatno povećao mogućnosti za kupce koji traže vozila koja odgovaraju njihovim vizijama, nudeći 97 mogućih spoljašnjih kombinacija. Prilagođavanje omogućava svakom kupcu da u potpunosti izrazi svoju ličnost i stil kroz spoljašnji izgled u rasponu od modernog do diskretnog i mogućnosti da oboji boju vozila kontrastnom bojom krova i / ili šarenim umetcima. Svaki klijent može da kreira svoj jedinstveni C3 za razliku od bilo kog od 999.999 ostalih.

Ukratko, C3 je najprilagodljiviji automobil u svom segmentu zahvaljujući:

  • 7 boja karoserije: uključujući 2 svijetle nove boje – Elixir crvenu i Spring plavu – pored postojećih boja (Perla Nera crna, Artense siva, Platinum siva, Bež pijesak, Banquise bela).
  • 4 paketa boja: ili šarenih umetaka, uključujući Airbump® i okvire maglenki, sa opcijom plave boje koja je sada dostupna pored crne, bijele i crvene.
  • 4 boje krova: uključujući trendovsku Emeraude smaragdno plavu (pored Opal bele, Onyx crne, Aden crvene). Boje krova su identične sa bojom okvira retrovizora i okvirom oko komandne table.
  • 3 krovna dekora: sa grafičkim temama Red, Techwood, Emerald u obliku naljepnica na krovnoj kapsuli i okvirom oko komandne table.

Zavodljiva snaga Citroën-a C3 ogleda se i u njegovoj bogatoj prodajnoj ponudi koja simbolizuje odluku 1.000.000 kupaca „na prvi pogled“:

– 41% porudžbina bilo je za najvišu verziju (nivo opreme Shine)

– 65% kupaca odlučilo se za dvobojne opcije

– 68% prodaje je uključivalo štitnike Airbump®