February 20, 2023

CITROËN C5 X JE OSVOJIO NAGRADU „BEST LARGE CAR“ U 13. IZDANJU WWCOTI – ŽENSKI SVJETSKI AUTOMOBIL GODINE

  • Citroën C5 X je nagrađen prestižnom nagradom „Best Large Car“ (Najbolji veliki automobil) od strane WWCOTI (Svjetski ženski automobil godine), međunarodnog žirija sastavljenog isključivo od žena automobilskih novinara.
  • Nagrada ističe nenadmašno iskustvo dobrobiti u vozilu, izuzetan unutrašnji prostor, jedinstvenu siluetu koja pokriva različite koncepte vozila i smjeli dizajn.
  • Lansiran u Evropi tokom 2022. godine, C5 X je lider u svom D-mainstream segmentu limuzina. Više od 45.000 automobila prodato je od njegovog lansiranja u Evropi i Kini, što ilustruje uspjeh ovog inovativnog, savremenog koncepta.
  • C5 X je u potpunosti uključen u ubrzanje elektrifikacije brenda sa 60% plug-in hibridnog pogona. Ova kombinacija će se sigurno povećati sa dolaskom još pristupačnije hibridne ponude u narednim nedeljama: 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid.

Citroën C5 X je nagrađen nagradom „Best Large Car“ (Najbolji veliki automobil) od strane WWCOTI (Svjetski ženski automobil godine). Ovaj žiri je 2009. godine stvorila Sandi Mihre kako bi omogućila ženama u automobilskom svijetu da izraze svoje mišljenje o novim modelima koji dolaze na tržište. Žene često imaju ulogu u kupovini automobila ali same ne donose odluke. Imaju poseban pogled na prednosti i mane automobila. Ženski žiri sastavljen od 63 automobilske novinarke iz 45 zemalja sa pet kontinenata imao je težak zadatak da odabere najbolje automobile u šest kategorija (veliki automobil, automobil sa performansama, gradski automobil, veliki SUV, 4Ks4 i porodični SUV).

Pobjednička vozila predstavljaju vrhunac u svojoj kategoriji u pogledu bezbjednosti, vožnje, udobnosti, tehnologije, dizajna, efikasnosti, uticaja na životnu sredinu i vrijednosti za uloženi novac. Citroën C5 X je pobjedio u kategoriji „Najbolji veliki automobil“ i sada će se takmičiti protiv ostalih pet pobjednika u finalnoj rundi kako bi se odredio ukupni pobjednik za najvišu nagradu WWCOTI. Pobjednik će biti proglašen 8. marta, na Međunarodni dan žena.

C5 X je vodeći model koji predstavlja Citroën-ovo jedinstveno znanje. Širom svijeta je već isporučeno više od 45.000 vozila za samo godinu dana. U Evropi, u drugoj polovini godine, lider je u rangiranju mejnstrim limuzina u D-segmentu. C5 X kombinuje eleganciju i dinamiku limuzine, svestranost i zapreminu karavana sa stavom i položajem vožnje SUV-a. Sve to istovremeno osiguravajući udobnost bez premca zahvaljujući Citroen Advanced Comfort sjedištima i Citroen Advanced Comfort Active oslanjanju.

C5 X je pravi poziv za putovanje u potpunom spokoju. Nudi najsavremenije tehnologije koje pojednostavljuju život u vozilu, uključujući prošireni ekran koji održava pažnju vozača na put ispred sebe ili potpuno novi informacioni sistem MyCitroën Drive Plus sa prirodnim prepoznavanjem glasa i ekranom osjetljivim na dodir od 12 inča. C5 X je takođe savršeno integrisan u Citroën-ovu energetsku tranziciju zahvaljujući ponudi nove punjive verzije 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid koja dopunjuje punjivu verziju 225 ë-EAT8 Plug-in Hybrid koja se već proizvodi u 60% C5 X prodatih vozila.