April 8, 2022

CITROËN JE PREDSTAVIO SVOJU NOVU C-SERIES KOLEKCIJU

  • Citroën je izabrao proleće kako bi predstavio svoju novu kolekciju C-Series, posebnu seriju za modele C3C3 Aircross, C4 i C5 Aircross.
  • Ovaj predlog pojačava Citroënovu komercijalnu ponudu i predstavlja reper Citroënove game vozila sa srednjim nivoom opreme.
  • Serija se obraća klijentima koji traže vozilo koje se ističe, koje ima dodatnu opremu koja pruža još više udobnosti, i koje ima prepoznatljiv stilski potpis. Ova posebna serija se razlikuje po tome što je, na osnovu verzija Feel Pack u Evropi, dodata serijska oprema, kao i boje i kvalitetni materijali, koji se vide i izvan vozila, a naročito novi kolor paket Bronza anodised (sedefasta bronza).

Nova C-Series kolekcija se odnosi na modele: C3, C3 Aircross, C4, ë-C4, C5 Aircross i C5 Aircross Hybrid. Nalazi se između nivoa Feel Pack i Shine Pack, i donosi dodatnu serijsku opremu, za još veće blagostanje i sigurnost korisnika, kao i boje i posebne materijale.

Slovo « C » se očigledno odnosi na « C » iz Citroëna, a odjekuje i u reči « Confort » (komfor), koja je jedna od osnovnih nosećih stubova brenda Citroën. Predstavlja i « C » iz « Connectivité » (konektivnost), iz « Conduite sereine » (mirna vožnja) i iz « Caractère » (karakter), reči koje definišu jedinstveni identitet ovih modela.

« Citroën, redovno, oživljava svoje modele predstavljajući ograničene serije sa vrednijom dodatnom opremom i novim kolor paketom. Našim klijentima se veoma dopala posebna serija C-Series, koja se pojavila sredinom 2020. na C3 Aircross-u, pa smo je sad proširili na još neke modele game. Za manje od dve godine, na svetskom nivou je prodato oko 39 000 modela iz ove kolekcije. Ovo novo izdanje za 2022., sa ekskluzivnim kolor paketom Bronze anodised će biti nezaobilazna stavka u gami sa srednjim nivoom opreme za 2022.  godinu.» Pijer Monferini (Pierre Monferrini), odgovoran za gamu Citroëna

Za ovo novo izdanje Citroën je osmislio novi kolor paket Bronze Anodised koji se vidi u tamno bronzanim detaljima koji dodaju celini mešavinu elegancije i dinamičnosti. Kako bi istakli svoju različitost, modeli C-Series 2022 imaju bedž sa imenom ove ograničene serije, koji se nalazi na prednjim krilima ili na prednjim vratima, zavisno od modela.

CITROËN C3 C-SERIES

Otkako je počela prodaja treće generacija C3, 2016. godine, najprodavaniji Citroënov model je osvojio više od milion klijenata širom sveta. On je jedan od 3 najprodavanija modela u 2021. godini na velikim tržištima kao što su Francuska, Španija, Italija, Belgija, Portugalija, Danska, Slovačka i Bugarska.

Ključ za uspeh je u njegovom jedinstvenom robusnom dizajnu sa visokim i horizontalnim prednjim blokom, podignutim klirensom, bočnim štitnicima Airbumps®, proširenim krilima i širokim štitnicima, ali i u prijatnom osećanju u kabini zahvaljujući prostranosti, udobnim sedištima i Citroënovom oslanjanju. Još jedna jaka tačka je široka paleta kombinacija za personalizaciju koja ostvaja klijente koji žele da imaju vozilo po njihovom ukusu.

Novi predlog Citroëna C3 C-Series, na osnovi verzije Feel Pack, u Evropi, boji ovo gradsko vozilo u bronzane detalje koje mu daju dinamičnost i privlačnost. Nova boja se nalazi na okviru krovnog ukrasa, na štitnicima Airbumps®, na okvirima svetala za maglu, na nalepnicama na C stubu, kao i na novom bedžu « C-Series » koji se nalazi ispod retrovizora na vozačevim vratima.

U unutrašnjosti, C3 C-Series je još više šik. On ima novu, veoma prefinjenu, instrument tablu iz specijalne serije Saint James, koja je obložena Alba TEP materijalom sa belim šavovima i hormiranim okvirom. Zadržao je standardno unutrašnje uređenje od sivog Mica platna.

Sačuvao je i sjajne Matrix alu felne od 16’’. Zadnja zatamnjena stakla, elektropreklopivi retrovizori i električno podizanje prednjih stakala su plusevi koji olakšavaju svakodnevnu vožnju.

Pomoć pri parkiranju unazad i paket Visibility omogućavaju sigurniju vožnju i smanjuju napetost vozača.

Među opcijama se nalaze dvobojna kombinacija (crni Onyx krov sa bojama bela Banquise, siva Acier, pesak i siva Platinium ili beli Opal krov sa crnom Perla Nera bojom), sedišta sa grejačima, Connect Nav, Connect Box i Active Safety Brake.

CITROËN C3 AIRCROSS C-SERIES

Citroën C3 Aircross je nezaobilazan član B-SUV segmenta. Sa 77 000 novoregistrovanih vozila u 2021. godini, on predstavlja 16% Citroënove game putničkih vozila. Poznat je po svojoj polivalentnosti, prostranosti, modularnosti i izuzetnoj udobnosti. C3 Aircross je model koji je, 2020. godine, otvorio specijalnu seriju Citroën C-Series.

U Evropi, nova posebna C-Series verzija mu daje još istaknutiji karakter zahvaljujući, naročito, novim sjajnim X Cross Full alu felnama od 16’’.

Pored naglašenog prednjeg dela i avanturističkog duha, klijenti su zavedeni mogućnostima personalizacije koje nudi C3 Aircross. 25% njih bira dvobojnost, a 20% kolor paket. Bilo je logično da C-Series 2022 obučemo u kolor paket Bronze anodised.

U unutrašnjosti ponovo nalazimo prečišćeno unutrašnje uređenje Mica Grey sa platnenim oblogama sedišta i sa instrument tablom presvučenom TEP-om u sivoj Origami Delice boji. Patosnice napred i pozadi su u seriji.

U katalogu C3 Aircross C-Series se nalaze sve opcije iz verzije Feel Pack, poput Grip Controla i Hill Assist-a za kretanje po različitim terenima, usluga Connect Box (hitni pozivi i asistencija) ili krov u drugoj boji, za još istaknutiju personalizaciju.

CITROËN C4 I Ë-C4 C-SERIES

Poštovan zbog svoje udobnosti zahvaljujući Advanced Comfort sedištima, vrhunskoj prostranosti i oslanjanju sa dvostrukim Hidrauličnim Progresivnim Jastucima C4 predstavlja celokupno Citroënovo umeće i savremenost. Električna verzija ë-C4 predstavlja 35% porudžbina kompaktnih berlina u Evropi (u periodu od oktobra 2021. do februara 2022.).

C-Series se na C4 i Ë-C4 razvija uz kolor paket Bronze Anodised uz novu dodatnu opremu. Bronzani detalji se nalaze na svetlima za maglu i na štitnicima na donjem delu prednjih vrata. Na prednjim krilima vrata se nalazi bedž C-Series. Dostupno je 5 boja karoserije: bela Banquise, siva Acier, siva Platinium, crna Perla Nera i plava Iceland.

U kabini, C4 i Ë-C4 C-Series imaju unutrašnje uređenje Urban Grey koje unosi stil uz sedišta od sivog platna i crne eko kože, uz Citroënov nosač Smart Pad i uz retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem.

Što se tiče opcija, dostupne su sve one iz Feel Pack nivoa opreme, kao i kolor paket Glossy Black.

CITROËN C5 AIRCROSS I C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID C-SERIES

Uspeh modela C5 Aircross se potvrdio 2021. sa hibridnom verzijom koja je osvojila čak  45% klijenata.

Uz novi restilizovani model u 2022 ovaj SUV dobija novi kolor paket Bronze Anodised koji zamenjuje Deep Red Anodised. Pronalazimo ga na štitnicima Airbumps®, na otvorima za vazduh na prednjem štitniku i na bedžu « C-Series » fiksiranom na bočnoj prednjoj strani.

Udobnost C-Series na modelu C5 Aircross i C5 Aircross Plug-in Hybrid se vidi u seriji kroz spoj oslanjanja Citroën Advanced Comfort koje garantuje vrhunski komfor kao na letećem ćilimu, i sedišta Advanced Comfort Wild Black.

Konektivnost C-Series se vidi u tome što su u seriji navigacija Citroën My Drive na novom HD ekranu od 10’’, uključujući Android Auto i Apple CarPlay, i My Citroën Assist.

I na kraju, u seriji je i sistem za nadzor mrtvih uglova koji doprinosi opuštenijoj vožnji u modelu C5 Aircross i C5 Aircross Plug-in Hybrid C-Series.

C5 Aircross C-Series je dostupan kao Plug-in Hybrid 225 ë-EAT8 i sa benzinskim i dizel motorima (PureTech 130 S&S EAT8 i BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8 & BVM6).