September 1, 2023

CITROËN REDEFINIŠE SVOJU GAMU ZA LAKŠI PROCES KUPOVINE I BOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO

Citroën ove jeseni redefiniše svoju paletu modela, smanjenu na tri verzije umjesto pet, pod nazivom YOU, PLUS i MAX, od kojih svaka nudi do pet paketa opcija.

Citroën asortiman je redizajniran kako bi bio lakši za razumijevanje i jednostavniji za korišćenje. Ovo pomaže da se olakša kupovno iskustvo i odražava nove potrošačke trendove.

Nova paleta opreme dizajnirana je tako da ispuni očekivanja kupaca na najbolji način, fokusirajući se na sve ono što kupce najviše interesuje. Na taj način imaju koristi od boljeg iskustva sa brendom kroz veću transparentnost.

Osim što će asortiman učiniti lakšim za razumijevanje, ovaj proces pojednostavljenja će koristiti kupcima kroz bolju kontrolu budžeta i kraće vrijeme isporuke.

Sada je sve fokusirano na tri nivoa opreme pod nazivom YOU, PLUS i MAX, koji mjenjaju postojeće verzije Live, Feel, Feel Pack, Shine i Shine Pack.

Ova promjena je odgovor na očekivanja kupaca i prodajne mreže da ponude budu jasnije i čitljivije. Pružajući bolje razumijevanje nadogradnje opreme i različitih dostupnih opcija, Citroën kupcima olakšava proces kupovine i povećava povjerenje. Nudeći odgovarajuće nivoe opreme i dobro definisane pakete opcija, brend pruža rješenja prilagođena kupčevim potrebama i životnom stilu.

Ova želja za pojednostavljenjem dodatno će podstaći konkurentne cijene i poboljšano vrijeme isporuke zahvaljujući smanjenju raznolikosti. Novi pristup je u potpunosti u skladu sa novim navikama kupaca, posebno sa usponom kompaktnijeg digitalnog svijeta i Citroën-ovom željom da krene ka pravednijoj i uravnoteženijoj politici cijena u svim regionima.

 

POJEDNOSTAVLJEN FOKUS, SAMO NA ONO ŠTO JE POTREBNO

Pet postojećih verzija – Live, Feel, Feel Pack, Shine i Shine Pack – sada su YOU, PLUS i MAX. Ponude su dizajnirane da zadovolje potrebe kupaca, sa nivoima opreme prilagođenim njihovim željama i životnom stilu. Izbor je fokusiran na osnovne potrebe kupaca, nudeći pravi nivo opreme za svaki nivo cijene.

Ne ulazeći u detalje opreme svakog modela, zajednička nit za sve njih su pojmovi stil i udobnosti, istinske karakteristike Citroën-a. Za C4 i C4 X, na primjer, prvi nivo opreme YOU pruža direktan pristup svijetu Citroën udobnosti, sa standardnom opremom kao što su Hidraulični Progresivni Jastuci, odličan nivo konekcije sa ekranom osjetljivim na dodir od 10“ u kombinaciji sa bežičnim povezivanjem pametnog telefona i  pomoć u vožnji gdje spadaju i zadnji parking senzori. Nivo opreme PLUS pojačava Citroën iskustvo sa Citroën Advanced Comfort sjedištima, kamerom za parkiranje unazad i 18” aluminijumskim felnama. Konačno, nadogradnja koju nudi MAX verzija dodaje opremu koja povećava korisničko zadovoljstvo, sa pristupom vozilu bez dodatne upotrebe ključa, povezanim navigacionim sistemom, head-up displejom ispred vozača ili prilagodljivim tempomatom sa funkcijom Stop & Go. Stil svakako nije zaboravljen, pored ostalog tu su zatamnjena zadnja stakla ili 18“ aluminijumske felne.

Ograničena politika paketa opcija čini ponudu jednostavnijom, do pet paketa po verziji. Boja karoserije ostaje kao izbor kupca nezavisno od verzija i paketa opreme. Na osnovu analize porudžbina i povratnih informacija, usvojen je novi pristup kojim se izbjegava da kupci moraju da pronađu, a zatim izaberu između mnogih opcija, onu koja najbolje odgovara njihovom profilu. Za C4 i C4 X postoji paket za tehnofile sa bežičnim punjenjem, pogledom od 360° za manevre pri parkiranju i autonomnom asistencijom u vožnji nivoa 2. Za kupce koji žive u regionima sa hladnim zimama u ponudi je paket koji uključuje grijana sjedišta i volan.

U međuvremenu, ograničene serije će se i dalje nuditi i to je upravo ono što će nova kolekcija E-SERIES učiniti u bliskoj budućnosti.

 

UNAPRJEĐENO ISKUSTVO KUPCA

Polazna tačka svih promjena je slušanje šta kupci žele kroz distributivnu mrežu, ali i uz pomoć alata Citroen Advisor koji omogućava kupcima da na potpuno transparentan način objave komentare i mišljenja o proizvodima brenda, prodajnim mjestima i ponudi usluga.

Pojednostavljenje i jasnoća opreme će korisnicima olakšati izbor, što je jedno od njihovih glavnih očekivanja. Sa užim opsegom, proces kupovine postaje manje složen, a cjelokupno iskustvo daleko lakše.

Ovo poboljšanje u procesu koji će podstaći klimu povjerenja i transparentnosti odraziće se i na dilere. Citroen nastavlja da se oslanja na snažnu prodajnu mrežu koja preduzima velike promene kako bi zadovoljila potrebe kupaca.

Ovo pojednostavljenje opsega je takođe glavna prednost na digitalnom putovanju. Veb stranica, koja je prvi medij koji koriste kupci kada traže informacije o novom modelu, transparentna je i koncizna i na pravi način pruža jasne informacije. Takođe, nudi kupcima jednostavne faze konfigurisanja proizvoda i pojednostavljene puteve kupovine. Nova Citroën strategija je, takođe, korak ka budućim novim marketinškim kanalima kao što je onlajn prodaja, sa rješenjima koja su spremna da direktno odgovore na potrebe kupaca.

Smanjenje raznolikosti pored ostalog omogućava optimizaciju proizvodnje, olakšava upravljanje zalihama i poboljšava kontrolu troškova. Za kupce to znači razumne cijene i kraće vrijeme isporuke. Ovo je dodatni element u popularnosti Citroën-a, čija je ambicija da pruži konkretne odgovore na društvene izazove u korist transparentnijih i atraktivnijih cijena koje su identične u svim prodajnim kanalima.