July 18, 2017

DRUGA POBJEDA ZA SEMA BIRDA I DS VIRGIN RACING POSLE SJAJNOG USPJEHA U NJUJORKU

• Sem Bird je napustio Njujork sa dodatna 53 poena što mu mnogo znači, kao pretendentu na titulu, pred finalnu trku za sezonu 2016/2017.
• Ove dvije uzastopne pobjede omogućile su DS Virgin Racing-u da osvoji rekordan broj poena.
• Pobjeda na ulicama Njujorka predstavlja veliki uspeh, a trke su vožene ispred punih tribina.

Polazeći sa pol pozicije na ulicama Njujorka, Sem Bird je ostvario drugu uzastopnu pobjedu. Britanski vozač je ostvario značajnu dvostruku pobjedu za DS Virgin Racing, čime je dobijen novi rekordan broj poena. Sem Bird se probio na čelo prije dvije poslednje etape.

U Bruklinu, pred punim tribinama, DS Virgin Racing je započeo dan novom pol pozicijom. Posle Aleksa Lina, prethodnog dana, Sem Bird se, danas, pokazao kao najbrži u Super Pole sesiji.

Na startu trke, Britanac nije uspeo da sačuva svoju poziciju od Feliksa Rozenkvista tokom približavanja prvoj krivini. Prvi krugovi su bili teži za Aleksa Lina, koji je brzo izgubio poziciju, iako je krenuo iz sedmog reda. Međutim, Sem Bird je ponovio svoj napad od prethodnog dana i došao do prve pozicije.

Istovremeno, Aleks Lin je morao da napusti trku zbog problema sa strujom. Njegovo zaustavljanje na stazi je dovelo do zaustavljanja trke koje su iskoristili Semovi rivali da bi ušli u boksove. DS Virgin Racing je brzo reagovao i vratio je lidera već od sledećeg kruga.

Druga polovina trke se pretvorila u upravljanje strujom kako bi se završila 49 kruga do cilja. Sem Bird je prošao cilj sa 11 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog i zaradio je za ceo vikend 56 poena DS Virgin Racing-u.

Dvije poslednje trke u sezoni (trke 11 i 12) 2016/2017 takmičenja Formule E će se odvijati u Montrealu, u Kanadi, 29. i 30. jula.