October 25, 2017

Nova limuzina Citroën C4 Cactus

Citroën otkriva danas novi C4 Cactus, ultra kompaktnu limuzinu sa jedinstvenim karakterom.

Citroën otkriva danas novi C4 Cactus,
ultra kompaktnu limuzinu sa jedinstvenim karakterom.

Nakon lansiranja modela C3 u 2016. godini, i ofanzive SUV-a u 2017. godini sa modelima C3 Aircross i C5 Aircross, Citroën prelazi novu etapu u razvoju svojih proizvoda i ne prestaje da iznenađuje predstavljajući svoju novu kompaktnu limuzinu: novi C4 Cactus. Ovaj model unosi svježinu u segment limuzina spajajući jedinstveni karakter C4 Cactusa sa referentnom udobnošću modela C4. On ističe svoj status, zadovoljavajući neophodne tačke ovog segmenta, sa 12 sistema za pomoć u vožnji, 3 tehnologije za konektivnost, motore koji imaju do 130KS i prefinjeni stil.

Moderan i različit po svom dizajnu, novi C4 Cactus nudi nevjerovatno iskustvo po pitanju zadovoljstva. Da bi to postigao, Citroën je koristio tehnološko nasljeđe koje se odnosi na hidraulično oslanjanje. Ova tehnologija je ponovo integrisana kako bi bila dostupna što većem broju ljudi. I na ovaj način, novi C4 Cactus uvodi, u Evropi, oslanjanja sa hidrauličnim progresivnim graničnicima™ (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) i Advanced Comfort sjedišta, kao svjetsku premijeru, koja obećavaju nevjerovatan komfor pri sjedjenju i pri vožnji.

Novi C4 Cactus unosi svježinu i originalnost u svijet kompaktnih limuzina.
LIMUZINA SA JEDINSTVENIM KARAKTEROM: ODVAŽNI DIZAJN

Novi C4 Cactus prirodno nameće svoju različitost kroz novi, široki i izražajni prednji dio, redizajnirane bokove i kroz glatki i veliki zadnji dio sa novim 3D LED svijetlima. Svojom uravnoteženošću, punim linijama i prečišćenom i monolitnom siluetom, ovaj model pomjera krute kodove segmenta kompaktnih berlina. Njegovo međuosovinsko rastojanje od 2,60 m i kratki prepust mu daju kompaktne dimenzije kako bi se njime lako upravljalo i kako bi se očuvala veličina limuzine ovog segmenta. On ističe grafičke elemente, tipične za svijet Citroën-a, koji naglašavaju njegovu fluidnu karoseriju, poput štitnika Airbump® na donjem dijelu vrata, neprekidnog zastakljenog pojasa i lebdećeg krova, dvostrukog reda svijetala na prednjem dijelu i širokog 3D LED svjetlosnog potpisa pozadi. On nudi 31 kombinaciju za personalizaciju spolja, sa 9 boja karoserije i 4 Color paketa koji se sastoje od prefinjenih detalja u boji, i koji omogućavaju klijentu da, na taj način, osmisli vozilo koje mu odgovara. U unutrašnjosti, kabina, funkcionalna i prečišćena, na prvi pogled, asocira na sigurnost. Ponuđeno je 5 bogatih i prepoznatljivih unutrašnjih uređenja, koji donose osvjetljenje, nježnost i prefinjenost.
ULTRA-UDOBNA LIMUZINA: NOVA DIMENZIJA SVIMA DOSTUPNA

Novi C4 Cactus uvodi komfor automobila u novu dimenziju. Koristeći sve djelove programa Citroën Advanced Comfort®, novi C4 Cactus, u Evropi, uvodi napredne tehnologije koje su u službi cjelokupne udobnosti. Ovaj model nudi nesvakidašnji komfor u vožnji, zahvaljujući uvođenju, kao evropskoj premijeri, oslanjanja sa hidrauličnim progresivnim graničnicimaTM (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC), koja filtriraju nepravilnosti sa puta i daju utisak da putujete na letećem ćilimu. On ima i, kao svjetska premijera, nova sjedišta «Advanced Confort», koja nude vrhunsku udobnost pri dodiru i pri sjedenju. Novi C4 Cactus je izvršio i generacijski skok po pitanju akustične izolacije. U njemu, putnici putuju lako i opušteno zahvaljujući njegovih 12 sistema za pomoć u vožnji i 3 tehnologije za konektivnost. Njegovi snažni i ekonomični motori doprinose osjećaju zadovoljstva i sigurnosti za volanom novog C4 Cactus-a.