February 11, 2021

NOVI CITROËN C3 AIRCROSS SVIJETSKA PREMIJERA

NOVI CITROËN C3 AIRCROSS JE IDEALAN SUV ZA GRADSKU VOŽNJU I ZABAVU

 • Novi Citroën C3 Aircross je sada još zreliji. Ne gubeći svoje jedinstvene karakteristike, stekao je još bogatiju opremu, izražajnije karakterne osobine koje se ogledaju u novom prednjem dijelu, nove ukrasne detalje i još udobniju unutrašnjost.
 • SUV sa izražajnim karakterom: zadržao je siluetu, visoki položaj na putu i zaštitne elemente, ali je stekao i neke nove osobine, jer je prednji dio redizajniran kako bi se dobilo na statusu i karakteru.
 • I dalje polivalentni SUV: njegova sposobnost vožnje po različitim putevima je ostala ista zahvaljujući funkcijama Grip Control®i Hill Descent Assist.
 • Udoban SUV za aktivni životni stil: zadržao je modularnost, prostranu i osvetljenu unutrašnjost, a nudi i još veću udobnost uz sjedišta Advanced Comfort, koja su predstavljena na C5 Aircross-u.
 • SUV za jednostavnu svakodnevnu upotrebu: uz novi C3 Aircross život je jednostavniji, bezbjedniji i bezbrižniji. Vožnja je olakšana sa novim ekranom na dodir od 9’’, pregradama integrisanim u novu centralnu konzolu, 5 tehnologija za konektivnost i 12 tehnologija za pomoć u vožnji kao što je prikaz podataka u visini glave ili kamera za vožnju unazad sa sistemom Top Rear Vision.
 • Novi C3 Aircross će stići u prodajne salone tokom 2021. godine.

Od lansiranja C3 Aircross-a, pred kraj 2017. godine, prodato je oko 330 000 primeraka. Sada ovaj model nastavlja ofanzivni prelazak u veoma konkurentni segment automobila. Kupci su odmah pohvalili njegov izražajni dizajn koji može da se personalizuje, kao i njegovu prostranost i modularnost bez premca. Uglavnom se odlučuju za najbogatiji nivo opreme (62% za verziju Shine), što dokazuje njegovu atraktivnost. Polivalentnost se dobija spoljašnjošću sa različitim mogućnostima upotrebe i prostranom unutrašnjošću, što čini ovo vozilo atraktivnim za aktivne ljude koji teže udobnosti i modularnosti, a pritom ne žele da se odreknu lakoće upravljanja i okretnosti pri svakodnevnoj vožnji. SUV C3 Aircross se još više ističe svojim karakterom, čineći da izgleda još savremenije, a istovremeno nudi veću unutrašnju udobnost, bezbrižnu vožnju i polivalentnost pri korišćenju.

 

CL 21.003.003

 1. IZRAŽAJNIJI STIL, VIŠE MOGUĆNOSTI ZA PERSONALIZACIJU

Iako su neke verzije karoserije sve niže i sve bliže limuzinama, C3 Aircross snažno brani svoj karakter SUV-a, ponoseći se luksuznom karoserijom koja krije prostranu unutrašnjost, a, zahvaljujući podignutoj šasiji i velikim točkovima, zauzima dominantni položaj. On naglašava svoju različitost zaštitnim elementima na donjem dijelu karoserije, blatobranima, prednjim i zadnjim spojlerima i krovnim nosačima koji grafički ističu pune i luksuzne linije. Pri lansiranju, C3 Aircross se izražavao svojim dobroćudnim i svježim dizajnom i opcijama za personalizaciju, dok novi C3 Aircross sada ulazi u zrele godine. Uspio je da zadrži svoju originalnost i način razmišljanja, a razigrani karakter je sazreo pošto je stekao bogatiju opremu i izražajniji, zreliji i kvalitetniji izgled koji će da zadovolji očekivanja tržišta.

CL 21.003.021

VEĆA MOGUĆNOST PERSONALIZACIJE

Novi C3 Aircross je razvio svoj program personalizacije kako bi ispunio očekivanja kupaca i pomogao im da dobiju jedinstveni SUV koji im odgovara i koji je prepoznatljiv i moderan.

Spolja je dostupno 70 različitih kombinacija kroz:

 • 7 boja karoserija, uključujući 3 nove: siva Kaki, plava Voltaic i bela Banquise.
 • 4 kolor paketa, uključujući 2 nove boje: Anodised narandžasta i Anodised tamno plava. Kolor paketi uključuju originalne i grafičke umetke u boji, koji je nalaze na bočnim djelovima prednjeg spojlera, na kučištima retrovizora i na prozoru na C stubu. Na ovom prozoru se nalazi i novi bočni potpis: čuveni šareni venecijaneri su upotpunjenu novom kvadratnom grafičkom naljepnicom u skladu sa izabranim paketom boja: venecijaner sa izgledom hromiranog ogledala za kolor pakete Color Shiny Black i Anodised Dark Blue, bijela kocka za kolor paket Polar White i narandžasta kocka za kolor paket Anodised Orange.
 • Po izboru, 2 boje krova: bijela ili crna.

C3 Aircross nudi nove felne, sa više grafičkog i dinamičnog dizajna, od 16’’ i 17’’, obije dostupne u dijamantskoj ili potpuno crnoj grafičkoj završnoj obradi, tako da kupci mogu da izaberu da li žele sofisticiraniji ili smjeliji izgled.

Dopunjena personalizacija se nastavlja i u unutrašnjosti kroz 4 različita unutrašnja uređenja, od kojih svako ima svoj identitet koji ispunjava očekivanja i želje svakog pojedinca:

 • Uređenje u standardnoj opremi, jednostavno i umirujuće, ima sive presvlake sjedišta dopunjene ukrasnim dodacima na instrument tabli.
 • Uređenje Urban Blue, odraz savremenosti i uživanja u putovanju, suptilno prepliće, u sportskom duhu, plavo platno i plavu kožu, ukrasnu traku sa motivom ševrona na gornjem dijelu sjedišta i traku na instrument tabli sa efektom plave kože.
 • Uređenje Metropolitan Graphite, ušuškano i u trendu, kombinuje sivo platno sa platnom sa efektom grafitne kože, kojima se, na gornjem dijelu sjedišta, pridružuje ukrasna traka sa teskturom svijetlog drveta i siva traka na instrument tabli.
 • Uređenje Hype Grey, prefinjeno, kombinuje sivo-zelenu kožu sa platnom sa efektom crne kože, sivo-zelenu traku na instrument tabli i ukrasne trake na gornjem dijelu sjedišta sa motivom ševrona.

Prefinjenost uređenja Metropolitan Graphite i Hype Grey je istaknuta novim Citroënovim ukrasnim šavom, jedinstvenim na tržištu, na stilizovanim ševronima. Ovi ukrasni šavovi su se prvi put pojavili na novom C4.

CL 21.003.004

 1. AKTIVNI I BEZBEDNI ŽIVOT

SJEDIŠTA ADVANCED COMFORT ZA DOBAR OSJEĆAJ

Novi C3 Aircross omogućava svojim klijentima da se za volanom osjećaju « kao kod kuće », dodatno ističući udobnost u vozilu kroz program Citroën Advanced Comfort®.

Pored podesivog oslanjanja koje, za ovaj segment, pruža neuporedivu mekoću u vožnji, C3 Aircross nudi dodatnu udobnost zahvaljujući novim sjedištima Advanced Comfort, predstavljenim na C5 Aircrossu. Sjedišta Advanced Comfort, koja su dostupna sa uređenjima Urban Blue, Metropolitan Graphite i Hype Grey, pružaju udobnost na 4 načina: vizuelna udobnost, udobnost dodira, udobnost tela i dinamička udobnost:

 • Vizuelna udobnost se izražava kroz jedinstvenu presvlaku, karakterističnu za Citroën, koja na prvi pogled nagoveštava meku i udobnu potporu.
 • Udobnost dodira pruža debeo sunđer od 15 mm, koji se osjeti čim se sjedne, jer podsjeća na dušek.
 • Udobnost u držanju karakteriše ojačana potpora sjedišta koja su velika i udobna.
 • Dinamička udobnost omogućava putnicima da krenu u duge vožnje, koje neće biti naporne zahvaljujući gustoj gumi u sredini sjedišta i sa debljim struktuiranim sunđerom.

CL 21.003.005

PROSTRANOST, MODULARNOST I REFERENTNO OSVJETLJENJE U OVOM SEGMENTU

Novi C3 Aircross je zadržao svoju referentnu modularnost, prostranost i osvjetljenje, za još veću udobnost i polivalentnost u upotrebi. Zahvaljujući kompaktnim spoljašnjim dimenzijama dužine 4,16m, koje mu omogućavaju lako upravljanje, C3 Aircross nudi prostranost jedinstvenu za svoj segment.

Nudeći izuzetno prostranu unutrašnjost, sa velikim prostorom za koljena na zadnjim sjedištima i iznad glava putnika (čime se ističe u svom segmentu), novi C3 Aircross nudi neuporedivu modularnost sa kliznom klupom koja može da se pomjeri do 150mm i sa 2 nezavisna dijela, kao i sa suvozačevim sjedištem koje može da se preklopi u sto kako bi se dobila tovarna dužina od 2,40 m za prevoz veoma dugih predmeta (sportska oprema, djelovi namještaja, itd.). Zapremina prtljažnika može da se poveća od 410 L do 520 L kada se zadnja klupa pomjeri unaprijed, a ako se klupa sklopi, zapremina se poveća do 1289 L.

CL 21.003.006

Još jedna prednost njegove putničke kabine je izuzetno osvetljenje, zahvaljujući velikim staklenim površinama i panoramskom staklenom krovu koji može da se otvori i kroz koji svjetlost preplavljuje unutrašnjost.

C3 Aircross je zadržao i svu svoju funkcionalnost zahvaljujući sofisticiranoj centralnoj konzoli. Na zadnjem dijelu konzole se nalazi veliki prostor za odlaganje stvari, kojem mogu da pristupe putnici i naprijed i pozadi, a koji može da se zatvori kliznim zatvaračem. Svi putnici imaju dovoljno pregrada za odlaganje stvari: mala pregrada ispred suvozača, nosač za čaše na preklopnom središnjem dijelu zadnje klupe, pregrade na prednjim vratima i dosta prostora na dnu centralne konzole.

CL 21.005.002

TEHNOLOGIJE ZA LAKŠU SVAKODNEVNICU I ZA UŽIVANJE U BIJEGU

Novi C3 Aircross nudi sve tehnologije za dodatnu sigurnost i bezbrižnost za volanom. Opremljen je novim ekranom na dodir od 9’’, koji pruža bolju ergonomiju, bolju čitljivost  i praktičnost pri korišćenju. Novi visokokvalitetni ekran sadrži  Citroën Connect Nav ili funkciju Mirror Screen, koja je kompatibilna uz Android Auto i Apple CarPlay. Dostupni su i bežično punjenje za smartphone i Citroën Connect Assist.

CL 21.003.007

Novi C3 Aircross je opremljen sa 12 intuitivnih tehnologija za pomoć u vožnji, koje olakšavaju svakodnevnu vožnju i čine je jednostavnijom i sigurnijom.  Sigurnosne tehnologije poput ekrana u boji, koji prikazuje sve informacije u visini očiju, prepoznavanja saobraćajnih znakova sa ograničenjem brzine, Active Safety Brake ili automatske zamjene dugih i kratkih svijetala. Oprema koja pojednostavljuje svakodnevnu upotrebu, poput hands-free pristupa i pokretanja, Park Assista ili kamere za vožnju unazad Top Rear Vision, koja, na ekranu osjetljivom na dodir, prikazuje prostor iza vozila.

CL 21.003.008

Da bi mogao da izrazi osobine jednog SUV-a i da lako savlada većinu terena, novi C3 Aircross nudi Grip Control® sa funkcijom Hill Assist Descent, koja omogućava  da se vozilo izvuče iz svih situacija, kakvi god da su spoljašnji uslovi. Ovaj sistem omogućava prilagođavanje pogona prednjih točkova datom terenu, kao i održavanje brzine čak i na strmim padinama.

Novi SUV C3 Aircross nudi gamu snažnih benzinskih PureTech i dizel BlueHDi motora: PureTech 110 BVM6, PureTech 130 EAT6, BlueHDi 110 BVM6 i BlueHDi 120 EAT6.

CL 21.003.020

 

 

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

 • Dužina: 4 160 mm
 • Širina: 1 760 mm
 • Visina: 1 640 mm
 • Međuosovinsko rastojanje: 2 600 mm
 • Zapremina prtljažnika: 410-520 L, do 1289 L