December 28, 2023

NOVI CITROËN Ë-C3 JE OSVOJIO AUTOBESTOVU NAGRADU “ECOBEST” 2024.

  • Novi Citroën ë-C3 je osvojio nagradu Autobesta “Ecobest” 2024.
  • Ova nagrada se dodjeljuje vozilima koja se odlikuju poštovanjem životne sredine, energetskom efikasnošću i manjim uticajem na okolinu. Žiri je prepoznao novi ë-C3 kao najrelevantnije električno vozilo za 2024. godinu.
  • Novi ë-C3 je prvo električno vozilo, proizvedeno u Evropi, koje nudi konkretno riješenje bez kompromisa. On olakšava život nudeći klijentima B segmenta svestranost, moderni dizajn, prepoznatljivu udobnost i široku gamu dodatne opreme.

Poasi, 19. decembar 2023. – Novi Citroën ë-C3 je osvojio nagradu Ecobest 2024, koju dodjeljuje žiri Autobesta. Ova nagrada, daje pažnju mobilnosti koja poštuje životnu sredinu, energetskoj efikasnosti i smanjenom uticaju na okolinu i prepoznaje ë-C3 kao najatraktivnije električno vozilo koje će se pojaviti 2024. na tržištu. Novi ë-C3 mijenja igru: on nije samo pristupačno električno vozilo proizvedeno u Evropi sa cijenom od 23.300 evra, već i svestrano vozilo lako za korišćenje, sa atraktivnim stilom, prilagođenom dodatnom opremom i udobnom kabinom.

Od 2002., Autobest, svake godine, nagrađuje vozilo koje je po kategoriji dobilo najveći broj glasova. Za nagradu Ecobest, vozila se ocjenjuju na osnovu ekološki prihvatljivih mobilnosti i performansi, kao što su domet, baterija ili punjenje, takođe i ocenjuje i kriterijume koji se odnose na cijenu. Novi ë-C3 dat na glasanje 31 automobilskom novinaru iz 31 evropske zemlje, i osvojio je nagradu “Ecobest” za 2024.

Priznanje Ecobest jača Citroënovu posvećenost pomjeranju granica mobilnosti, nudeći svojim kupcima električno vozilo koje, ne samo da ispunjava ekološke standarde, već i riješava izazove pristupačnosti na najinovativniji mogući način.

Sa svojim električnim motorom od 113 KS i baterijom od 44 kWh, koja nudi domet do 320 km prema WLTP normi (homologacija je u toku), novi ë-C3 ima dovoljno snage i performansi da zadovolji većinu kupaca kojima je potrebno električno gradsko vozilo. Duža putovanja su lakša zahvaljujući brzom punjenju od 100 kW CC, sa kojim se, sa 20 do 80%, dolazi za samo 26 minuta, i novom inteligentnom planeru puta e-Routes.

Polivalentnost i udobnost visokog nivoa

Citroën je na vrijeme shvatio značaj svestranosti u B segmentu, a novi ë-C3 ispunjava ovaj zahtjev.

Novi ë-C3 je savršeno prilagođen potrebama porodica, koje žele da uživaju u mekoći i tišini električnog vozila dobijajući dovoljno prostranosti i sa odličnim komforom, glavnim elementom DNK brenda.

Zadovoljstvo vozača i putnika već dugo je Citroënov prioritet. Novi ë-C3 pravi korak naprijed koncentrišući se na stvaranje kabine “C-Zen lounge” koja nudi redizajnirane verzije sjedišta Citroën Advanced Comfort® i prečišćenu instrument tablu sa “Sofa Design” djelom prekrivenim platnom. Oslanjanja Citroën Advanced Comfort dodaju veoma cijenjenu posebnost sa efektom letećeg ćilima, koji je karakterističan za Citroën.

Moderni dizajn i jednostavan i pristupačan električni život

Sa modernim dizajnom koji kombinuje sve sastojke limuzine sa većim rastojanjem od tla i višim položajem sjedenja, ali i sa istim dimenzijama i zapreminom kao na C3, ë-C3 zadovoljava rastuće potrebe kupaca, nudeći široki spektar korisne opreme, kao i tehnologije za pomoć u vožnji.