June 13, 2017

NOVI KOMPAKTNI SUV CITROËN C3 AIRCROSS : CITROËN POJAČAVA SVOJU OFANZIVU NA MEĐUNARODNOM TRŽIŠTU SUV-A

Nakon otkrivanja C5 Aircrossa, Citroën pojačava međunarodnu ofanzivu na tržištu SUV-a predstavljajući novi C3 Aircross, kompaktni SUV «nove generacije». Njegov jedinstven izgled i velika zapremina mu daju stav pun snage i svežine. Njegova osobenost je pojačana velikim izborom personalizacije (90 spoljašnjih kombinacija i 5 unutrašnjih uređenja). Osmišljen na osnovu očekivanja klijenata, ovaj SUV "po meri čoveka" ima veliku kabinu i modularnost koja je bez premca, a prema spoljašnjosti se otvara zahvaljujući staklenom panoramskom krovu. Nosilac programa « Citroën Advanced Comfort® », C3 Aircross pruža zadovoljstvo u kabini i neverovatno iskustvo u vožnji. Podjednako udoban i u gradu i na otvorenom putu, njegova sposobnost za avanturu je pojačana zahvaljujući Grip Control-u ® sa Hill Assist Descent-om, a on ima i sve moderne tehnologije sa 12 sistema za pomoć u vožnji, kao što su displej u visini glave i 4 tehnologije za povezivanje na internet, poput bežičnog punjača za Smartphone. Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross će biti komercijalizovan u Evropi u drugoj polovini 2017, a posle toga i na svetskom nivou.

Posle novog C5 Aircross-a, terenskog vozila C segmenta, koji je otkriven u aprilu na poslednjem salonu u Šangaju, Citroën-ova ofanziva na tržištu terenskih vozila se zahuktava u 2017. godini. Brend predstavlja novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross koji se sprema da osvoji segment koji se, u Evropi i cijelom svetu, povećao pet puta između 2012. i 2016. godine. «People minded» SUV, koga su inspirisali klijenti i koji je, od samog osmišljavanja, vođen njihovom željom za automobilskim univerzumom satkanim od optimizma i druženja. «Nova generacija» terenskih vozila, na zaštitnički karakter spoljašnjeg stila, dodaje atraktivnost drugačije osobenosti, pune energije, i predstavlja novi uzor po pitanju udobnosti, upotrebe i života u kabini. Ona predstavljaju celokupno umijeće brenda po pitanju dizajna, prostornosti i udobnosti.

Inspirisan konceptualnim vozilom C-Aircross, predstavljenim na salonu u Ženevi 2017. Godine, i nosilac Citroën-ovih kodova, novi C3 Aircross unosi dah svježine u svijet kompaktnih terenskih vozila. Spolja, on se razlikuje svojim jedinstvenim izgledom i nudi mogućnost personalizacije bez premca. U unutrašnjosti, on pruža Citroën-ov komfor proistekao iz programa Citroën Advanced Comfort® koji je, naročito, u službi modularnosti, prostranosti i osvjetljenosti. Potpuno savremen, novi C3 Aircross je povezan sa internetom i nudi sve tehnologije koje olakšavaju život i u gradu i na otvorenom putu. Jednom riječju, terensko vozilo koje poziva klijente, naviknute na stil, udobnost i avanturu, da dožive nove iskustvo.

Novi SUV Compact Citroën C3 Aircross ističe svoju različitost među terenskim vozilima:

  • SUV SNAŽNOG KARAKTERA KOJI MOŽE DA SE PERSONALIZUJE

Novi Citroën C3 Aircross je kompaktni SUV, dug 4,15m, koji se odlikuje snažnim i originalnim stavom punim svježine. Uz poseban izgled koji karakteriše nove Citroën-ove modele, on posjeduje sve atribute snažnog i zaštitničkog SUV-a: povišeni klirens, podignuti položaj vozača, prednji i zadnji spojler, veliki točkovi i proširena krila. Njegova silueta je naglašena jakim grafičkim elementima poput obojenih krovnih nosača i prozora na C stubu koji liče na venecijanere. C3 Aircross se, naročito, razlikuje, svojom neverovatnom mogućnošću personalizacije (90 kombinacija spolja, u koje spadaju i 7 boja za dvobojne verzije i 4 Packs Color; a unutra, 5 potpuno različitih unutrašnjih uređenja). U kabini, horizontalno istaknuti dizajn naglašava prostornost i uliva zaštitu. I za volanom, C3 Aircross pokazuje da se radi o terenskom vozilu. Okretan u gradu i spreman za beg iz grada zahvaljujući  sistemu Grip Control® sa Hill Assist Descent-om, C3 Aircross će biti dostupan sa širokom gamom snažnih i efikasnih benzinskih i dizel motora.

  • KOMPAKTNI SUV SA NAJVIŠE PROSTORA I NAJVIŠE MOGUĆNOSTI PRILAGOĐAVANJA

Program Citroën Advanced Comfort®, kojim se ističe pažnja posvećena zadovoljstvu za um i tijelo u kabini, naglašava praktični i velikodušni karakter ovog kompaktnog SUV-a «Nove generacije». Zahvaljujući svojoj domišljatoj arhitekturi, novi C3 Aircross je SUV koji olakšava svakodnevni život i koji ne pristaje ni na kakav kompromis po pitanju udobnosti ili funkcionalnosti. On nudi široka i udobna sjedišta i razlikuje se po referentnoj prostranosti (najviša visina od poda do krova, veliki prostor za noge), po modularnosti bez premca (klizna klupa iz 2 nezavisna dijela, mogućnost spuštanja suvozačevog sjedišta za tovar dug 2,40m) i po izuzetnoj zapremini prtljažnika (410 litara, a uz pomjeranje zadnje klupe, 520 litara). Za dobar osjećaj, potrebno je i da se uživa u kabini ispunjenoj svjetlošću, što se postiže zahvaljujući velikom staklenom panoramskom krovu. Potpuno moderan, C3 Aircross ima velike pregrade, među kojima je i dio na centralnoj konzoli za bežično punjenje Smartphone-a, a on nudi i kompletnu gamu sistema za pomoć u vožnji, poput « head-up » displeja, sistema Active Safety Brake, automatske zamjene dugih i kratkih svijetala, prepoznavanja saobraćajnih znakova sa ograničenjem brzine, a ne treba zaboraviti ni svakodnevno korisne tehnologije poput Park Assist ili CITROËN Connect Nav-a.