November 30, 2017

NOVI KOMPAKTNI SUV CITROËN C3 AIRCROSS: VEĆ 20.000 PORUDŽBINA I 5 ZVJEZDICA NA TESTU EURO NCAP

Svojim originalnim izgledom, i snažnim i svježim stavom, novi C3 Aircross je, u Evropi, već dostigao 20.000 porudžbina. Kupci su oduševljeni njegovom kabinom, koja je obilježena jedinstvenim umijećem Citroën-a po pitanju prostranosti, modularnosti i osvjetljenja.
Vozilo pruža visoki nivo udobnosti i bezbjednosti, raspolaže sa 12 modernih tehnologija za pomoć u vožnji, sa 4 tehnologije za povezanost, a sada može da se pohvali sa 5 zvjezdic dobijenih na testu Euro NCAP. Zahvaljujući svojoj tehnologiji Grip Control sa Hill Assist Descent-om, garantovana je bezbjednost svim putnicima ovog gradskog SUV-a, kako u gradu, tako i na otvorenom putu.

Predstavljen u oktobru, novi Citroën C3 Aircross je već dostigao više od 20.000 porudžbina u Evropi, od kojih je 12.000 kupaca iz Francuske. Ovo je veliki komercijalni uspjeh u najnovijoj ofanzivi brenda, koji je danas nagrađen za svoj izuzetni nivo bezbjednosti. Danas, svojoj bogatoj sigurnosnoj opremi, novi Citroën C3 Aicross dodaje 5 zvjezdica dobijenih na strogom protokolu  2017 organizacije Euro NCAP. Ova ocjena dodatno potvrđuje mnogobrojne kvalitete i privlačnu moć ovog pravog kompaktnog SUV-a!

 • NOVI KOMPAKTNI SUV C3 AIRCROSS: 5 ZVJEZDICA NA TESTU Euro NCAP

Novi kompaktni SUV C3 Aircross, koji može udobno da smjesti do 5 putnika u svoja 4,15m dužine, potvrdio je svoj kvalitet po pitanju bezbjednosti sa maksimumom zvjezdica dobijenih pri poslednjim testovima 2017, koje je sproveo Euro NCAP. Ovaj rezultat od 5 zvjezdica je priznanje za odlične performanse u svim kategorijama, kao i za pasivnu sigurnost, sigurnost pješaka, kao i vrhunske tehnologije za pomoć u vožnji.

 • Zaštita odraslih: ocjena 32,6 poena, odnosno 85%

Frontalni udar u prepreku = 7,8 poena /8

Frontalni udar u zid = 7,7 poena /8

Bočni udar = 8 poena /8

Udar u stub = 7.5 poena /8

Whiplash = 1,6 poena /3

Osmišljen kao toplo i gostroprimljivo mjesto, C3 Aircross je sigurno vozilo. Za volanom, C3 Aircross ističe svoje dimenzije SUV-a, kao i svoje vozne kvalitete. I vozač i putnici se osjećaju sigurno.

 • Zaštita djece: ocena 40,5 poena, odnosno 82%

Vozilo namijenjeno mladim bračnim parovima, mladim roditeljima ili bakama i dekama, novi kompaktni SUV C3 Aircross se ističe po svojoj izuzetnoj zaštiti za decu.

 • Zaštita za pješake: ocena 27,0 poena, odnosno 64%

Agilan u gradu, ali i sa odličnim terenskim vještinama za bijeg u nepoznato, novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross zadovoljava potrebe modernog načina života i ističe se po zadovoljavajućoj zaštiti pješaka.

 • Sistemi za asistenciju: ocjena 7,2 poena, odnosno 60%

Koncept novog kompaktnog SUV-a Citroën C3 Aircross-a, koji se temelji na programu Citroën Advanced Comfort®, osmišljen je kako bi putovanje bilo još bezbjednije i lakše, zahvaljujući intuitivnim tehnologijama koje garantuju opuštenost i sigurnost za volanom. Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross nudi 12 tehnologija za pomoć u vožnji.

NOVI KOMPAKTNI SUV C3 AIRCROSS : 12 SISTEMA ZA POMOĆ U VOŽNJI

 • Grip Control® + Hill Assist Descent: za kontrolisano upravljanje po svim terenima, i za brzinu ograničenu čak i na najstrmijim padinama.
 • Active Safety Brakesa zvučnim i vizuelnim upozorenjem: sistem koči umjesto vozača kako bi se smanjile ili izbjegle opasnosti od direktnog sudara.
 • Head-up displej u boji: kako bi vozač dobijao, u svom vidnom polju informacije koje su korisne u vožnji.
 • Prepoznavanje saobraćajnih znakova sa ograničenjem brzine i preporuka: preko instrument table, vozač dobija informaciju i ovu brzinu može da sačuva kao zadatu vrednost za regulator – limitator brzine.
 • Automatska zamena dugih i kratkih svetala: za sigurniju noćnu vožnju.
 • Kamera za kretanje u nazad Top Rear Vision: za povećanu vidljivost i jednostavnije upravljanje.
 • Park Assist: za sigurnije i jednostavnije parkiranje. Ovaj sistem predstavlja aktivnu pomoć pri parkiranju.
 • Upozorenje o neželjenom prelasku preko linije: pomaže u trenutku nepažnje za volanom, pri brzini većoj od 60 km/h.
 • Sistem za nadzor mrtvog ugla: obavještava, slikom u retrovizorima, o prisustvu vozila u mrtvom uglu.
 • Upozorenje na  vozačevu nepažnju: ovaj sistem prati vozačevo ponašanje, preko multifunkcionalne kamere, koja se nalazi u gornjem delu vjetrobrana.
 • Coffee Break Alert: obavještava vozača da je vrijeme da napravi pauzu, poslije vožnje od dva sata pri brzini većoj od 70km/h.
 • Pristup i pokretanje vozila bez ključa: zaključavanje, otključavanje i pokretanje vozila bez ključa. Vozilo prepozna vozača čim mu se on približi.