E-MEHARI X ŽAN-ŠARL DE KASTELBAŽAK

Légende ci-dessous
E-MEHARI X ŽAN-ŠARL DE KASTELBAŽAK

 

MEHARI SLAVI SVOJ 50. ROĐENDAN KREIRAJUĆI “ARTCAR” SA ŽAN-ŠARL DE KASTELBAŽAKOM

50 godina nakon lansiranja Citroën Méhari-ja i 2 godine od pojave Citroën E-MEHARI-ja, ovaj 100% električni nekonformistički kabriolet sa 4 mjesta i dalje je simbol odvažnosti francuskog automobila. Za ovaj rođendan, Citroën je pozvao modnog dizajnera Žan-Šarl de Kastelbažaka da dizajnira ekskluzivni Art Car E-MEHARI, snažni i hromatski, pravi grafički manifest koji slavi 50 godina slobode i 50 godina stvaranja.

SUSRET DVA KREATIVNA SVIJETA
Simbol umjeća življenja “made in France”

Maj 1968. označava rođenje Citroën Méhari-ja i početke Žan-Šarl de Kastelbažaka. Maj 2018. simbolizuje saradnju dva talenta pod znakom kreativne revolucije koja animira i Citroën i ovog umjetnika. Prirodni i očekivani susret: Citroën, već od 1919. godine, gaji odvažnost i kreativnost, i unosi dah svježine u automobilski pejzaž. Žan-Šarl de Kastelbažak je inovativni kreator, koji, svojim kreacijama, uklanja prepreke između umjetnosti i mode.

Rencontre_CL-18.021.009_747X400

OD MÉHARI-JA  DO  E-MEHARI-JA

Méhari maja 1968.: poreklo mita
Dok se mladi bore za više slobode, Citroën, 11. maja 1968. godine, otkriva model koji je ispred svog vremena: Citroën Méhari. Jednostavan, zabavan i nepretenciozan, ovaj kabriolet u pop bojama se razlikuje po svojoj plastičnoj karoseriji koja je otporna na koroziju i koja se pere mlazom vode. Njegovi ostali aduti su: velika modularnost zahvaljujući strukturi koja je otkrivena iznad središnjeg pojasa, računajući i na nivou vjetrobrana koji se spušta na poklopac motora, kao i podignuta šasija koja mu pruža vozne kvalitete bez presedana.
Citroën Méhari je, tokom godina, postao pravi društveni fenomen zahvaljujući i bioskopskoj karijeri, kao i učestvovanju u nekoliko trka.

Mehari_CL-18.021.007_747X400 (2)
E-MEHARI 2015. godine, saga se nastavlja
Decembra 2015. godine, Citroën otkriva Citroën E-MEHARI: 100% električni kabriolet sa 4 mjesta. “It car”, simbol osoba koje su u potrazi za različitošću, koje prate dešavanja i koje vode računa o životnoj sredini. Citroën E-MEHARI predstavlja želju Citroën-a da ponudi tehnološka i drugačija vozila koja prikazuju kreativnost “na francuski način”. Sastavljen u fabrici u Renu, E-MEHARI je prvo električno vozilo sertifikovano “Origin Guaranteed France”.
U januaru 2018. godine, Citroën E-MEHARI usvaja “Hard Top” (čvrst krov), kako bi postao 100% električno vozilo koje može da se vozi po bilo kakvom vremenu, dok je unutrašnjost osmišljena tako da bude udobnija i modernija, sa “Easy Entry” pristupom i novom opremom za bezbjednost.

MEHARI_CL-18.021.003_747X400 (2)

MAI A RI 68. GODINE… E-MEHARI 2018. GODINE!

Grafički i hromatski manifest
Više od mita, Citroën E-MEHARI je revolucionarni model koji Žan-Šarl de Kastelbažak definiše igrom boja, reči i uloga.

Njegov umetnički pristup je onaj slobodnog “Art car-a” jer, poput grafičkog manifesta sa slikom postera iz maja 68., prati putnike prema horizontima koji nose nove planove i želju da se svet promeni. Njegove boje pružaju angažovanu poruku: crvena za strast, žuta za zračenje, a plava kao električna energija i ekologija.

MAIARI_CL-18.021.014_747X400 (3)