Novi konceptualni hibridni SUV C5 Aircross

Légende ci-dessous
Novi konceptualni hibridni SUV C5 Aircross

Prvo hibridno Citroën-ovo vozilo koje može da se puni

Novi hibridni SUV C5 Aircross najavljuje Plug-in-Hybrid verziju novog SUV-a C5 Aircross-a koji će da bude predstavljen 2020. godine. Ovo je prvi Citroën-ov Plug-in-Hybrid model i prvi Citroën-ov model u “Low Emission Vehicle” ofanzivi. Brend planira da, od 2020. godine, lansira novo vozilo svake godine. Novi hibridni konceptualni SUV C5 Aircross nudi vozilo za kupce koji žele “dva u jednom”, vozilo koje im omogućava da imaju prednosti električnog moda (ZEV) u svakodnevnoj vožnji po gradu, kao i motor sa unutrašnjim sagorijevanjem za duža putovanja.

Vrhunska PHEV tehnologija (Plug-in-Hybrid Electric vehicle) novog hibridnog konceptualnog SUV-a C5 Aircross-a daje novu dimenziju programu Citroën Advanced Comfort®. Jednostavan za korišćenje, on kombinuje fluidnu i tihu vožnju u ZEV modu i povećanu pokretljivost sa mogućnošću kombinovanja motora sa unutrašnjim sagorijevanjem sa električnim motorom i EAT8 automatskim mjenjačem.

 

Elektrifikovana vožnja koja je inspirisana klijentovim korišćenjem

Mobilite_18.045.001_597X550.295823

Sa novim konceptualnim hibridom SUV C5 Aircross-om, vozite u električnom modu, izolovani od spoljašnjeg svijeta. Unutrašnjost kao u čauri filtrira sve moguće izvore buke i okružuje putnike poput balona za relaksaciju.

On obezbjeđuje rješenje za sve vrste upotreba. Hibridni pogon omogućava da, bez emisije C02, pređete do 50 km pri brzini do135 km/h, u modu ZEV. Ponuđeno Vam je najbolje od ove dvije mogućnosti: idealna autonomija za svakodnevno korišćenje i motor sa unutrašnjim sagorijevanjem za duže vožnje.

Novi SUV C5 Aircross je opremljen motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem PureTech 180 (€6.3), električnim motorom od 80 kW i mjenjačem EAT8, sa nadogradnjom (poboljšani prenos brzina i dodavanje moda “Brake” koji omogućava usporavanje vozila bez pritiskanja papučice kočnice).

Jednostavno korišćenje

IHM_18.045.004_597X500.295776

Prebacivanje između električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorijevanjem je automatsko, a Vi možete da izaberete način vožnje: ZEV, Hybrid ili Sport.

Poboljšano je vrijeme punjenja: sa klasičnom utičnicom, za jednu noć, a sa Wall box-om 32 A (kupljenim ili iznajmljenim) za 2 sata. Zahvaljujući ergonomiji poklopca i kablova za punjenje, samo punjenje je veoma jednostavno.

Novi konceptualni hibrid SUV C5 Aircross nudi čovek-mašina Interfejse koji se lako koriste: sa prilagođenim izgledom digitalnog ekrana (mjerač snage, mjerač raspoložive el. energije i goriva, autonomije u električnom i hibridnom modu, dijagram protoka energije i, za vrijeme punjenja, preostalo vrijeme do napunjenosti, autonomija i procenat napunjenosti baterije…). Ekran sadrži nekoliko stranica koje se odnose na hibridni pogon (dijagram protoka energije, statistika potrošnje, eko savjeti…). Citroën Connect Nav 3D navigacija obuhvata niz specifičnih funkcija kao što su zone u kojima može da se izvrši punjenje strujom. Aplikacija MyCitroën omogućava programiranje punjenja, početak ili zaustavljanje punjenja, kao i čitanje nivoa napunjenosti baterije.

 

Koncept koji najavljuje budućnost

Annonciateur_18.045.003_597X500.295775-1024x575

Citroën ima ambiciju da učestvuje u energetskoj tranziciji tako što će da proširi svoju ponudu vozila sa malom emisijom. Danas, marka nudi gamu električnih vozila koji pokrivaju ciljane potrebe različitih klijenata: E-Berlingo, C-Zero i E-Mehari.

Sa novim konceptualnim hibridnim SUV-om C5 Aircross-om, Citroën beleži prelazak prema proširenoj gami koja će, pored naprednih motora sa unutrašnjim sagorevanjem i ciljanih električnih vozila, do 2020. imati i ponudu 100% električnih vozila, kao i ponude Plug-in-Hybrid-a. Buduća PHEV verzija novog SUV-a C5 Aircross, koji će biti stavljen u prodaju 2020., predstavljaće prvi Citroën-ov PHEV. Do 2023. godine, 80%, a od 2025. godine, 100% game će imati i električne motore. Od novog SUV-a C5 Aircross, svi novi modeli brenda će imati u ponudi i električne motore.