Wild Rubis

Luksuz na francuski način

Njegov originalni izgled kombinuje snažne linije SUV-a sa rafiniranim linijama DS-a. On je buntovan, divalj, ali i sofisticiran i prefinjen. Njegova snaga je u suprotnosti sa senzualnim linijama i atraktivnim detaljima. Ova nova i elegantna silueta je ukrašena jedinstvenim bočnim potpisom: krovni nosači naglašavaju osjećaj visine i pridonose osjećaju moći i pokretnosti. Oni uranjaju u karoseriju prateći oblik zadnjeg krila.

 

 

 

Hipnotički pogled

Prednja maska se stapa sa svijetlima sa svijetlećim diodama. Ova svijetla, koja se sastoje od tri mobilna svijetleća modula, okružena su pokazivačima smjera na donjem dijelu i svjetlosnim potpisom na krajevima. Ona su pravi dragulj koji daje Wild Rubis-u snažan, hipnotički i jedinstveni pogled.

 

 

 

 

Neverovatan potpis

Pozadi se po prvi put mogu vidjeti svijetla integrisana u vrata koja se podižu. Poput dragulja, staklo zadnjeg svijetla je obrubljeno hromom, naglašavajući tako svjetlosni potpis. U težnji za savršenstvom, suptilna igra svjetlosti na DS logou stvara osjećaj dubine. Vrata koja se podižu u donjem dijelu imaju hromiranu liniju koja integriše dvostruku izduvnu cijev.

 

 

 

Koncentrat DS-a

Razrađen do najsitnijih detalja, Wild Rubis na najljepši način, otelotvoruje nasljeđe DS-a iz 1955. i prefinjenost DS linije. Prepoznatljive crte DS linije su objedinjene u ovom konceptualnom vozilu. U najistaknutije spadaju: njegov hromirani bočni potpis, različito oblikovani metalni detalji, svjetlosni potpis napred i nazad …

 

 

 

Hibridna plug-in tehnologija

Full-hybrid Plug-in tehnologija konceptualnog vozila Wild Rubis je potpuno u skladu sa Citroen-ovom strategijom za zaštitu životne sredine. Njegov pogonski sistem se sastoji od motora sa unutrašnjim sagorijevanjem 1.6 THP sa 225 ks i elektromotora sa 70 ks koji se nalazi na zadnjoj osovini vozila. Ovaj elektromotor se napaja litijum-jonskim baterijama koje mogu da se napune na običnoj utičnici.